Géén RaboRonde Heerlen dit jaar; gemeente verstrekt geen vergunning

Foto: Nieuws.nl | Redactie Parkstad

De RaboRonde Heerlen zal, in tegenstelling tot eerdere berichten, dit jaar niet plaatsvinden. Dit omdat de gemeente Heerlen geen vergunning verleent.

Enorme tegenvaller

Voorzitter Chris Tiekstra reageert gelaten: “Dit is een enorme tegenvaller waar we eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden. Er is veel vooroverleg geweest, wij hadden voor de renners, de jury, de VIPS en de medewerkers prima protocollen opgesteld. Maar de pijn zit hem in de toeschouwers. De stad is geopend, winkels, terrassen, kroegen en restaurants zijn gewoon open en daarnaast komen er toeschouwers naar de stad. Wij als organiserende stichting hadden er het volste vertrouwen in, maar helaas.”

1,5 meter maatregel niet te waarborgen

De gemeente beargumenteert het niet verlenen van een vergunning door te stellen dat het ondoenlijk is om de Covid-19 maatregelen die voor dit evenement gelden te waarborgen. Specifiek wordt daarbij verwezen naar de 1,5-meter maatregel met grote bezoekersaantallen in een versmalde en beperkte openbaar toegankelijke ruimte. Bovendien bestaat volgens de gemeente het risico van extra toeloop omdat de 5 grootste wielercriteria in Nederland inmiddels zijn geannuleerd. Daarom zouden nog meer wielerfans naar Heerlen kunnen komen dan in een reguliere situatie.

Sneu

Tiekstra vindt het vooral sneu voor de vele vrijwilligers die al vele uren in dit evenement hebben gestoken. “Het is ook heel jammer voor onze partners Rabobank, Amstel, Mabs 4.0, Mengelers Groep, Franssen Franken, Van Melick, Metroprop, Geelen, Parkstad Limburg Theaters, Foxx AV, Parkhotel Valkenburg, Rutten & Welling en D&D, die allemaal hun medewerking en financiering al hadden toegezegd. Maar het ergste van alles is dat dit slechte nieuws de wielerfans en andere toeschouwers treft. Heel erg jammer, wij hadden iedereen graag een mooi volksfeest gegund.”

Reacties

Cookieinstellingen