Zondagmiddag Roda JC Kerkrade – Excelsior in Parkstad Limburg Stadion

Foto: Pro Shots / Roda JC

Zondag 28 januari 2018 speelt Roda JC Kerkrade om 14.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion tegen Excelsior.
Na het verlies van Sparta vrijdag, en van FC Twente en NAC zaterdag, zouden de mannen van trainer Robert Molenaar goede zaken kunnen gaan doen.
Met een winstpartij neemt Roda JC Kerkrade immers ruimer afstand van Sparta en vindt de ploeg weer aansluiting bij de huidige mede-degradatiekandidaten FC Twente en NAC.

Iedereen kan Roda JC zondagmiddag komen steunen bij de strijd om de belangrijke 3 punten.
Voor deze wedstrijd geldt namelijk géén clubkaartverplichting, u kunt zonder een clubkaart een ticket kopen.

Trainer Molenaar: “Het mentale aspect zal de komende maanden een grote rol spelen.”

Spannend

Volgens trainer Robert Molenaar zou het zondagmiddag weer eens heel spannend kunnen worden.
“Zoals het spanningsveld in elk duel in de tweede seizoenshelft hoog zal zijn. Wij zullen geen wedstrijden gaan winnen met drie doelpunten verschil. Vandaar dat het mentale aspect de komende maanden een grote rol zal spelen. Daarom zullen we vooral bouwen op spelers die, ook als het tegenzit, de rug recht houden en onverstoorbaarheid en winnaarsmentaliteit blijven uitstralen.
Al met al zetten we in op stabiliteit en betrouwbaarheid. Twee eigenschappen die heel belangrijk zijn aangezien het verschil tussen goede en slechte momenten tijdens wedstrijden nog vaak te groot is. Als het ons lukt om in de tweede seizoenshelft stabieler te presteren, kunnen we handhaving zeker afdwingen!”

Excelsior

“Met Excelsior treffen we zondag een tegenstander die voetbalt vanuit een hechte organisatie. Naast het sterke collectief heeft de ploeg veel ervaring met spelers als Theo Zwarthoed, Anouar Hadouir, Ryan Koolwijk, Luigi Bruins en Mike van Duinen. Zij lopen al lang rond in de Eredivisie en weten wat er nodig is om wedstrijden te winnen. Met de huidige tiende plek op de ranglijst levert Excelsior dan ook een geweldige prestatie.”

Bron: Roda JC Kerkrade