Uitstekend begin van Roda JC Kerkrade uit tegen De Graafschap

Roda JC is het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie uitstekend begonnen met een 0-3 overwinning op De Graafschap.
In Doetinchem scoorde nieuwkomer Denzel Jubitana na rust twee keer en in de slotfase liet Patrick Pflücke het derde Roda JC-doelpunt aantekenen in stadion De Vijverberg.

Coach Jurgen Streppel koos ervoor om het seizoen te starten met onder andere nieuwkomers Joppen en Jubitana in de basisopstelling. Ook doelman De Boer mocht vanaf het eerste fluitsignaal aantreden tegen zijn oude werkgever, De Graafschap.
In de openingsfase kreeg Roda JC kansen via een vrije trap van Klaasen en een poging van Pflücke na goed voorbereidend werk van Jubitana. De Boer tikte na een klein kwartier speeltijd de bal over de lat waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan.

Niet veel later kon rechtsback Marzo vrij doorlopen over de flank. Het lukte de Belg echter niet niet om de bal bij Serrarens te krijgen. Het was een vrij open wedstrijd waarin beide ploegen goed voetbal lieten zien en af en toe gevaarlijk doorkwamen in de zestienmeter van de tegenstander.
Vlak voor rust belandde een omhaal van de thuisploeg nog op de lat waardoor het stadion ineens weer opleefde. Ook nu ging de bal er niet in; ruststand: 0-0.

Rust

Na rust verschenen dezelfde 22 namen op het veld terug. Amper vier minuten na de aftrap vloog de bal tegen de touwen voor Roda JC. Vossebelt gaf een uitstekende lage voorzet richting Jubitana die bij de tweede paal vrij kon inschieten: 0-1.
Enkele minuten later kon opnieuw Jubitana alleen op doelman Jurjus af na een slechte terugspeelbal van de thuisploeg. De Belg bleef kalm en schoof de bal langs oud-Roda goalie Jurjus en verdubbelde de voorsprong in Doetinchem: 0-2.

Vlak voor het eindsignaal besloot Pflücke het vanaf de rand van de zestienmeter te proberen, en hoe. De Duitse middenvelder schoot de bal snoeihard langs Jurjus: 0-3. Hiermee bepaalde hij ook de eindstand in De Vijverberg, Roda JC is na deze speelronde koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstellingen

Roda JC Kerkrade: Rody de Boer (K), Stefano Marzo, Richard Jensen ©, Guus Joppen, Amir Absalem (83. Xander Lambrix), Robert Klaasen, Niek Vossebelt (83. Mart Remans), Denzel Jubitana (69. Dylan Vente), Fabian Serrarens, Patrick Pflücke (89. Nicky Souren), Benjamin Bouchouari

De Graafschap: Hidde Jurjus (K), Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert ©, Roland Baas, Elmo Lieftink, Danny Verbeek (85. Mees Kaandorp), Giovanni Korte (72. Hicham Acheffay), Johnatan Opoku (72. Danzell Gravenberch), Rick Dekker (66. Jesse Schuurman), Joey Konings (66. Denvin Haan)