Veelbelovend muzikaal Van Gogh Trio zondag in Theater Landgraaf

Foto: Van Gogh Trio

Aanstaande zondag treedt het Van Gogh Trio op in Theater Landgraaf. Dit veelbelovend muzikale trio bestaat uit Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano).

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond het trio in Amsterdam als samenwerking tussen de hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond – zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours – maakte, dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman, waarop zij onder andere prompt werden uitgenodigd op het prestigieuze Grachtenfestival te komen spelen.

Enzo Kok

Enzo Kok (14 augustus 2002), geboren en getogen in Kerkrade, wilde al sinds dat hij praten kon viool spelen. Op zijn zesde verjaardag kreeg hij zijn eerste vioolles van Ingrid Holleman op muziekschool SMK Kerkrade. Van 2011 tot 2016 zat hij in de talentklas van de muziekschool. Vanaf 2016 vervolgde hij zijn vioollessen op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson.
Sinds september 2019 volgt hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Eliot Lawson en Ilya Grubert.

Charlotte Brussee

Charlotte Brussee (1999) begon haar cellolessen op zevenjarige leeftijd op de muziekschool van Amersfoort. In 2014 werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, en werd ze aangenomen als eerste celliste in de Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek.
Zij was prijswinnaar op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours, het Britten Celloconcours en het Prinses Christina Concours. Haar muzikale activiteiten brachten haar in concertzalen door heel Nederland (bijvoorbeeld Tivoli Vredenburg Utrecht, het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam) en naar het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland.

Maxim Heijmerink

Maxim Heijmerink (2000) begon als elfjarige met pianoles en wist toen al heel snel dat het zijn grote droom is om als concertpianist en componist mensen met zijn muziek te raken.
Hij won prijzen bij de ‘Jeugdtalentenjacht van het Concertgebouw’ (2012), het ‘Peter de Grote Festival’ (2014, 2015) en de Tel Chai International Piano Masterclasses (Israël, 2018).
Twee keer won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2017, 2018). In 2019 werd hij laureaat van de “Classic Young Masters”.
Maxim’s publieke debuut in de kamermuziek was in 2014 met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Informatie

  • Van Gogh Trio
  • Theater Landgraaf, Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
  • Zondag 14 november 2021
  • Aanvang: 14.30 uur
  • Entree: € 19,50
  • Zie ook www.vangoghtrio.nl