Stem Next Step Perron045 uit Brunssum naar ‘Appeltje van Oranje’

Foto: Next Step Perron045

Kansengelijkheid voor álle jongeren, dát doet ertoe! En de Appeltjes van Oranje zijn dé prijs voor initiatieven die ertoe doen.
Het OranjeFonds reikt de Appeltjes van Oranje ieder jaar uit aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2022 is ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’.
De prijzen worden in mei uitgereikt door Koning Willem-Alexander, omdat 2022 een lustrumjaar is. In andere jaren neemt Koningin Máxima de uitreiking voor haar rekening.

Kansengelijkheid

Dit jaar zijn 39 organisaties geselecteerd die zich inzetten voor kansengelijkheid voor álle jongeren. En jij kunt daarop stemmen. De winnaar maakt niet alleen kans op het bronzen beeldje en een geldbedrag, maar óók kans op zo’n bijzondere street-art muurschildering.
Stemmen dus, want jouw stem dóet ertoe!

Next Step Perron045

Een van de genomineerde projecten is Next Step Perron045 uit Brunssum.

Kansarme jongeren tussen de 16 en 27 jaar die vragen hebben over hun toekomst, kunnen terecht bij Next Step Perron045. De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het vinden van een baan, een leuke daginvulling, meer sociale contacten of hoe je meer kunt meedoen in de samenleving.
Next Stepp Perron045 geeft ze de mogelijkheid hun eigen toekomstplan te maken, samen met hun netwerk en een coach die ze zelf uitkiezen. “Onze jongerencoaches gaan een betekenisvolle relatie aan met de jongeren, waarin vertrouwen een grote rol speelt, verdriet er zijn mag en successen gevierd worden!”
Tevens organiseren zij activiteiten en trainingen speciaal voor jongeren.
Het project wordt uitgevoerd door professionals van het CMWW en Levanto in Brunssum en Onderbanken.

Regie

De jongere heeft de regie over het gemaakte plan en de uitvoering hiervan. Tijdens het traject zijn er trainingen en activiteiten. Daardoor leren jongeren elkaar kennen. Verbinding staat dan ook voorop bij dit initiatief, want bij Next Step Perron045 hoeft niemand het alleen te doen.
Ben je geraakt door deze manier om jongeren terug te laten keren in de maatschappij met een duurzaam toekomstperspectief? Steun met jouw stem!

“Jongeren voelen zich gezien omdat wij geen onderscheid maken tussen wat wel of niet past binnen het traject.”
Next Step Perron 045

Help Next Step Perron045 om meer stemmen te krijgen! Deel het met je vrienden.

 

Reacties

Cookieinstellingen