Roda JC Kerkrade pakt drie belangrijke punten bij Jong AZ

Een eigen doelpunt van Jong AZ bracht Roda JC maandagavond drie belangrijke punten in de jacht op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie die recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.
Komende vrijdagavond staat een nieuw belofteteam op het programma, dan ontmoet de Kerkraadse ploeg in het Parkstad Limburg Stadion de jonkies van Ajax, die ook volop bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedraaien.

Eigen doelpunt

Roda JC Kerkrade heeft weliswaar met wat fortuin, verdiend gewonnen van Jong AZ. In de 78e minuut werd de wedstrijd beslist door een eigen doelpunt van Zico Buurmeester.
Op een regenachtig AFAS trainingscomplex in Wijdewormer trapten beide ploegen om 20.00 uur af voor speelronde 33. Na drie minuten spelen was Roda JC voor het eerste gevaarlijk. Pflücke gaf een goede pass op Limbombe, maar de aanvaller kon net niet goed controleren. Jong AZ was voor het eerst gevaarlijk via een counter. Mohamed Tabouni schoot in de korte hoek naast.

Hierna golfde het spel een op en neer. Pflücke was gevaarlijk met een afstandsschot. Jong AZ was dicht bij een doelpunt via Tabouni en Fedde de Jong. Laatstgenoemde via een afvallende bal op, maar zijn schot was een prooi voor Rody de Boer. Iets later was Roda JC weer gevaarlijk. Opnieuw kwam het gevaar van de linkervoet van Pflücke. Na goed doorzetten van Van Anholt en een sterke pass op Limbombe volgde er een voorzet van de buitenspeler op Pflücke. De Duitser nam de bal op de volley, maar met een stuit ging de bal voor het doel langs.

Kort voor rust kreeg Roda JC de grootste kans van de eerte helft. Een hoekschop van Pflücke werd door Dary Werker op de paal gekopt.

Na de rust kwam het eerste gevaar ook van de bezoekers. Robert Klaasen probeerde het van afstand, maar zijn schot ging ruim één meter naast. Hierna moest men een kwartier wachten op de volgende poging van de gasten. Na een vlugge counter gaf Pflücke de bal op Limbombe. De aanvaller kapte zich vrij en schoot met links richting korte hoek, waar doelman Beau Reus voorkwam dat Roda JC op voorsprong kwam.

Na iets meer dan één uur spelen liet invaller Davy van den Berg zich meteen gelden. De invaller kreeg twee kansen in korte tijd. Zijn eerste schot met links werd geblokt en zijn tweede poging met rechts gekeerd door doelman Reus. Twee minuten later was Van den Berg aangever. Benjamin Bouchouari kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot uit de draai, maar zijn schot mistte kracht.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Pflücke de Limburgers bijna op voorsprong vanuit een hoekschop. De voorzet van de Duitser vloog bijna in een keer in het doel was het niet dat Maxim Dekker de bal van de doellijn kopte.Niet veel later kwam Roda JC dan toch op voorsprong. Een ongelukkig moment voor Zico Buurmeester. De middenvelder speelde de bal terug op doelman Reus die naast zijn eigen doel stond. De bal van Buurmeester rolde net langs de paal het doel in, waardoor De Limburgers op 0-1 kwamen.

In de resterende tijd gaf Roda JC geen grote kansen meer weg. Hierdoor trokken de Limburgers de zege over de streep en pakte de ploeg van Jurgen Streppel drie belangrijke punten in de jacht op (rechtstreekse) promotie.

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade