Abdij Rolduc-trein onthuld als achtste bestemmingentrein van Arriva

Foto: Arriva Nederland

Donderdag 1 februari opende burgemeester Jos Som officieel de achtste bestemmingentrein van Arriva, de trein van Abdij Rolduc.
Deze unieke, historische en ook toeristische bestemming in Kerkrade siert nu één van de Arriva bestemmingentreinen.

Een aansprekend interieur

In de Abdij Rolduc-trein worden de reizigers ‘aangesproken’ door Wiel Hakens. Hij is, op verschillende manieren, al bijna een halve eeuw werkzaam bij Abdij Rolduc. Nu als rondleider en als voorzitter van de ‘Winzer’ van de Rolduc Wijngaard, vroeger als docent op het voormalige gymnasium.
Op de zijwand van het geheel in Rolduc-sfeer bestickerde toiletcompartiment in de trein zijn de verschillende hoedanigheden van de Abdij in beeld gebracht.
Aan de binnenzijde van het toilet wordt de reiziger in de rustige sfeer van de kloosterrondgang meegenomen.

Onthullingsactie

Abdij Rolduc viert de onthulling van ‘haar’ trein graag met de reizigers van Arriva. Directeur Harrie van Beers biedt daarom via de website www.14bijzonderebestemmingen.nl, vindbaar bij de tekst van bestemming Abdij Rolduc, een bon aan. Met die bon kunnen reizigers vanaf 1 februari, gedurende de rest van het jaar, in Kloosterbrasserie de Kanunnik tegen een gereduceerd tarief komen proeven van een abdijplankje met een echt in Rolduc gebrouwen biertje.

Overige bestemmingentreinen

In totaal rijden er 14 bestemmingentreinen in Limburg. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijdt er al een trein van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Pinkpop, het Witte stadje Thorn, de Mookerheide en het Geuldal.
Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde.

De overige (nog te onthullen) bestemmingentreinen zijn:

  • ‘t Jaomerdal;
  • Amerikaanse Begraafplaats Margraten;
  • Bonnefantenmuseum;
  • De Cauberg;
  • Kasteel Arcen;
  • Mestreech.