Grootschalige werkzaamheden aan het spoor in Landgraaf: update!

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Binnenkort vinden er in Landgraaf grootschalige werkzaamheden plaats aan het spoor in de richting van Kerkrade.
In twee periodes worden vanaf station Landgraaf tot aan station Kerkrade de spoorstaven en het grind vervangen. Werkzaamheden die gepaard zullen gaan met de nodige geluids- en verkeersoverlast.
In de tweede periode van 23 april tot en met 7 mei is er zelfs helemaal geen treinverkeer tussen Landgraaf en Kerkrade.

Verkeershinder tijdens werkzaamheden van 21 maart tot en met 28 maart

  • Geen treinverkeer tussen Kerkrade en Heerlen in de periode van vrijdag 23 maart 23.00 uur tot maandag 26 maart 6.00 uur. Er worden bussen ingezet op het traject tussen station Kerkrade en station Heerlen v.v.
  • Op de P&R parkeerplaats aan de Stationsstraat kan niet geparkeerd worden. Deze wordt gebruikt als opslagplaats van woensdag 21 maart tot en met woensdag 28 maart.
  • De Spoorstraat/Noord Ooststraat wordt afgesloten op zaterdag 24 maart van 12.00 uur tot 23.59 uur in verband met het plaatsen van een mobiele kraan.
  • Gedurende de werkzaamheden blijft de Schwartzemigerweg gewoon open: voor fietsers in beide richtingen, voor het overige verkeer in één richting (zoals gebruikelijk). 

Verkeershinder tijdens werkzaamheden van 23 april tot en met 10 mei

  • Treinverkeer tussen Kerkrade en Heerlen is niet mogelijk in de periode van vrijdag 27 april tot maandag 7 mei 6.00 uur (meivakantie). Er worden bussen ingezet op het traject tussen station Kerkrade en station Heerlen v.v.
  • De Schwartzemigerweg is in beide richtingen afgesloten vanaf maandag 23 april 7.00 uur tot maandag 7 mei 7.00 uur voor alle verkeer inclusief voetgangers. Er wordt een depot ingericht voor de aan- en afvoer van materialen.
  • Op de P&R parkeerplaats aan de Stationsstraat kan niet geparkeerd worden vanaf woensdag 25 april tot en met donderdag 10 mei. Deze wordt gebruikt als opslagplaats.
  • Er kan niet geparkeerd worden op de parkeerplaatsen nabij de spoorbrug aan de Dr. Calsstraat.