Belg gearresteerd na achtervolging door drie landen

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Limburg – Na een achtervolging door delen van België, Nederland en Duitsland heeft de politie zaterdagochtend de bestuurder van een bestelbus gearresteerd op de Markt in Nuth.

Gestolen bestelbus

De Belgische politie zette de achtervolging in op de man omdat deze in een gestolen bestelbus bleek te rijden.
Bij Maasmechelen reed de man via de A76 ter hoogte van Stein naar Nederland. De Belgische politieauto’s kregen daar bijstand van de Nederlandse politie. De man reed met hoge snelheid over de snelweg, achtervolgd door zowel Belgische als Nederlandse politieauto’s.

Politie uit drie landen betrokken

Daarna reed de man ter hoogte van Simpelveld Duitsland in. Daar sloot ook de Duitse politie zich aan bij de achtervolging. Uiteindelijk slaagde de man erin om weer terug naar Nederland te rijden via de A76. Daarbij maakte hij onder meer gebruik van de vluchtstrook.
Bij Nuth reed hij van de snelweg af. In het centrum van Nuth verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de pui van een winkelpand aan. Daar kon hij worden gearresteerd waarbij hij nog verzet pleegde.

Het gaat om een 47-jarige man uit België.
Bij de achtervolging waren diverse politieauto’s uit België, Nederland en Duitsland en een Duitse politiehelikopter betrokken.
Er raakte voor zover bekend niemand gewond.