Vanaf 1 april 2018 in de bus niet meer betalen met contant geld

Foto: Arriva

Vanaf 1 april 2018 kan niet meer met contant geld betaald worden in de bussen van Arriva. Een maatregel om het OV gemakkelijker en veiliger te maken. Vanaf Paaszondag kan in alle bussen alleen nog maar met pin of contactloos betaald worden.

Reizen met de OV-chipkaart blijft vanzelfsprekend altijd mogelijk. Ook blijft de mogelijkheid om een e-ticket aan te schaffen. Met contant geld is het alleen nog maar mogelijk om een kaartje te kopen in de voorverkoop.

Deze maand worden reizigers met behulp van een campagne uitgebreid geïnformeerd.

Toch een kaartje kopen met contant geld?

Dat kan vanaf volgende maand dus niet meer in de bus, alleen nog maar bij een van de voorverkooppunten.
De Arriva OV Servicepunten verkopen alle vervoerbewijzen die je ook in de bus kunt kopen.
Daarnaast kun je voor de Dal Dagkaart Limburg Bus (6,50 euro) en de Dagkaart Limburg Bus (8,50 euro) terecht bij de VVV winkels/agentschappen en Primera winkels.
Ook blijft het mogelijk om via de website van Arriva een e-ticket te kopen.

Achtergrond

Naar aanleiding van een aantal overvallen sinds medio 2016 in regio Brabant is Arriva al enige tijd bezig met een pakket aan maatregelen om de hoeveelheid contant geld op de bus te verminderen. Dit hele pakket aan maatregelen is onderdeel van het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’. De stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ zijn zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden: stabiele en goed functionerende techniek, overeenstemming met alle betrokkenen en goed geïnformeerde reizigers.

Arriva is er nu klaar voor.
Alle bussen beschikken over een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard.