Mountainbikeclub Discovery geconfronteerd met vernielingen MTB-routes

Foto: CCO Public Domain

Mountainbikeclub Discovery wordt al geruime tijd geconfronteerd met vernielingen aan de MTB-route op het gedeelte dat door Landgraaf gaat. De club uit Landgraaf onderhoudt met een groep vrijwilligers 72 km mountainbikeroute in regio Parkstad.
Het achterhalen van de veroorzaker(s) van de vernielingen is zeer lastig. Daarom wil de gemeente Landgraaf nu graag gebruik maken van uw hulp.

Vernielingen

De vernielingen vinden plaats op de route die door het Eikenbos, via Hulsbosch, Hopel en Strijthagen, tot aan de Winselerhof loopt.
De vernielingen bestaan vooral uit het kapot maken van de routepaaltjes (50 stuks). Ook worden de plaatjes van de paaltjes gesloopt of met verf beklad. Recentelijk zijn zelfs 5 grotere paaltjes helemaal uit de grond getrokken en verdwenen.
Regelmatig vindt de mountainbikeclub bomen op de route die daar moedwillig zijn neergelegd.
Buiten het feit dat het herstellen handen vol geld, energie en tijd kost, zorgen dit soort acties voor levensgevaarlijke situaties voor de gebruikers van de route.

Aangifte en aandacht

Mountainbikeclub Discovery heeft, ook naar aanleiding van eerdere vernielingen, aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast hebben zij aandacht voor het probleem gevraagd via de lokale media. Dat heeft het probleem niet opgelost.
Onlangs spraken leden van Discovery met wandelaars in genoemde bossen. Ook hebben zij IVN en bosbeheer Landgraaf benaderd voor deze problematiek.

Oogje in zeil

De gemeente Landgraaf vraagt haar inwoners om een oogje in het zeil te houden als u in dit buitengebied verblijft. Eventuele gebeurtenissen of raar gedrag van bepaalde personen kunt u bij de gemeente melden.
Stuur een mail naar [email protected] ter attentie van Openbare Orde en Veiligheid. Een melding telefonisch doorgeven kan ook via telefoonnummer 14 045.
U kunt een melding ook doorgeven bij de politie (telefoon 0900-8844) of bij de Mountainbikeclub zelf via mailadres: [email protected].

Zij willen graag in gesprek komen met de persoon/personen die deze vernielingen moedwillig aanbrengen.