Wereldmuziek met Andra Kouyaté & Magic Foli (Mali) in Theater Landgraaf

Foto: Stichting Wereldmuziek In Limburg

Zaterdag 14 april kunt u in Theater Landgraaf genieten van ‘wereldmuziek’ van Andra Kouyaté & Magic Foli uit Mali. Een concert dat georganiseerd wordt in samenwerking met de Stichting Wereldmuziek In Limburg.

Andra Kouyaté is afkomstig uit een grote familie van griots in Mali. Op 7-jarige leeftijd begon hij met het spelen van de Jeli N’goni. Andra is de jongere broer van Bassekou Kouyaté, die gezien wordt als de meest succesvolle n’goni speler ooit.

N’goni Ba

In 2005 richtte hij samen met zijn broer Bassekou Kouyaté de groep N’goni Ba op en toerde met hem over de hele wereld.
Andra is een bekend en gewild muzikant en speelde samen met veel bekende artiesten als Rokia Traoré, Ali Farka Touré, Toumani Diabaté, Habib Koité, Oumou Sangaré, Dee Dee Bridgewater, Deltas en Tiken Jah Fakoly.

In 2012 bracht Andra Kouyaté zijn eerste soloalbum ‘Saro’ uit, waaraan veel bekende Malinese artiesten meewerkten. Andra is een virtuoos op de Jeli N’goni en Tama (talking drum).
Hij is de uitvinder van 2 nieuwe instrumenten: de bas N’goni en de N’goni met dubbele hals. Deze instrumenten maken een nieuwe manier van spelen mogelijk, totaal verschillend van de traditionele manier.

Zijn benadering van muziek, zijn sensitiviteit, creativiteit, charisma en zijn kracht en muzikale techniek maken van hem een virtuose multi-instrumentalist.

Andra Kouyaté en Magic Foli laten ons zien en horen hoe traditionele instrumenten ongelimiteerd gebruikt kunnen worden in verschillende muziekstijlen van traditionele West-Afrikaanse muziek tot Jazz.

Don’t miss it!

Line-up:

  • Andra Kouyaté: n’gobi, bas n’goni, lead vocals;
  • Mani Batter (Emmanuel Boulabi Caron): drums;
  • Guimba Kouyaté: gitaar;
  • Seydou Millimono: basgitaar;
  • Chérif Soumano: kora.

Onvergetelijke avond

Maar niet alleen de invulling van deze Afrikaanse band van grote klasse zorgt voor een onvergetelijke avond.
Het is het totaalpakket: vóór het concert kunt u namelijk genieten van Afrikaanse gerechten tijdens het Rootseetcafé. En na het concert kunt u nog verder swingen op de African Dance Night met dj Rik Dejalle.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Afrikaanse concerten of andere wereldmuziekconcerten (zoals Klezmermuziek, Gipsy Nights, Mongoolse boventoonmuziek, etc.), neem dan contact op met de Stichting Wereldmuziek In Limburg: [email protected].

Info:

  • Andra Kouyaté & Magic Foli (Mali);
  • Zaterdag 14 april 2018;
  • Aanvang 20:45 uur, zaal open 20:00 uur;
  • Entree: € 13,50;
  • Theater Landgraaf, Kerkberg 4.