‘Elle’, film van Paul Verhoeven zondag in Theater Landgraaf

Foto: Georges Biard / Creative Commons License

In samenwerking met filmhuis De Spiegel uit Heerlen vertoont Theater Landgraaf zondagavond ‘Elle’, een internationale speelfilm van Paul Verhoeven. Hoofdrolspeelster in dit kat-en-muisspel is de Franse actrice Isabelle Huppert die daarmee in 2017 zowel de Golden Globe als de César won voor beste actrice.

Thriller

‘Elle’ is een alom geprezen thriller die verhaalt over een sterke zakenvrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die achter haar verkrachter aangaat om wraak te nemen. De film is gebaseerd op de roman ‘Oh’ van Philippe Djian.
‘Elle’ is de eerste speelfilm van Verhoeven sinds zijn in 2006 uitgebrachte verzetsklassieker ‘Zwartboek’.

ElleElle

Michèle wordt in haar eigen huis aangevallen en verkracht door een indringer. Ze weigert echter een slachtofferrol aan te nemen.
Michèle is meedogenloos, zowel zakelijk als privé. Bewapend met pepperspray en een hakbijltje gaat ze zelf achter de dader aan. Deze reageert telkens via SMS, waardoor er een spannend kat-en-muisspel ontstaat dat elk moment uit de hand kan lopen. Michèle had al een complex leven: ze heeft een theatrale moeder met een vriendje, een ex, een slappeling van een zoon met een bazige vriendin, een zakenpartner die getrouwd is met de minnaar van Michèle en een vader die al jaren in de gevangenis zit. Daarnaast runt ze een videogamebedrijf dat bezig is een grof spel te ontwikkelen.

Verhoeven laat in de film alle kanten van Michèles leven zien en Huppert zet haar hard, maar ook gevoelig voor het voetlicht.

Info

  • Elle
    België, Duitsland, Frankrijk, 2016, 130 minuten
    Regie: Paul Verhoeven
    Met: Isabelle Huppert, Anne Consigny, Laurent Lafitte e.a.
  • Zondag 13 mei, aanvang 20.00 uur
  • Theater Landgraaf, Kerkberg 4
  • Entree: € 6,00