Eredivisie-doek valt voor Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade is zondagavond gedegradeerd naar de Eerste Divisie, de Jupiler League.
In de return tegen Almere City in het eigen Parkstad Limburg Stadion verloor de Kerkraadse ploeg met 1-2. Terwijl winst noodzakelijk was na het doelpuntloze gelijkspel van de eerste ontmoeting.

Nadat Almere City na een half uur spelen door Van der Water op voorsprong was gekomen, bracht Schachin vlak na rust de hoop op alsnog een goede afloop terug, maar het mocht niet baten. In plaats van de noodzakelijke treffer aan Kerkraadse zijde viel het doelpunt in de 87e minuut aan de andere kant. Hammouti bezegelde definitief het lot van Roda JC, dat het komende seizoen opnieuw in de Jupiler League moet gaan acteren.