Volgend jaar een 4- of 5-daagse jubileumeditie van Pinkpop?

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

Volgend jaar vindt de vijftigste editie van Pinkpop plaats. Jan Smeets en de zijnen zijn nu al druk bezig met het op de rit zetten van deze fantastische mijlpaal in de historie van het Limburgse popfestival.
De organisatie wil wellicht groots uitpakken. Het festival, dat de laatste decennia traditiegetrouw drie dagen duurde, zou voor deze gelegenheid op meerdere dagen kunnen gaan plaatsvinden. De gedachten gaan daarbij uit naar een 4- of of 5-daags durend festival op het Megaland-terrein in Landgraaf. Dat is onder meer afhankelijk van de beschikbare ‘headliners’ in die periode. Ook valt daarvoor organisatorisch en uiteraard vergunningtechnisch nog het een en ander te regelen.

Welwillend

Gemeente Landgraaf laat bij monde van ‘evenementen’-wethouder Freed Janssen weten daarover in principe welwillend mee te willen denken en werken. Zonder daarbij de belangen van de omwonenden uit het oog te verliezen.
Freed Janssen:

“We zijn op de hoogte van het idee van Pinkpop voor een uitbreiding van het aantal dagen in 2019. Al jaren werken we goed samen met de organisatie en we zijn daarover in gesprek.
Het is vanzelfsprekend dat Pinkpop met de speciale 50e editie groots wil uitpakken en wij staan daar als gemeente welwillend tegenover. Er wordt intern een aantal zaken uitgezocht en uiteraard denken we daarbij zeer zeker ook aan de belangen van de omwonenden van het Pinkpopterrein.”