Theater voor én door jongeren in Theater Landgraaf

Foto: Theater Landgraaf

De hele maand juni kon en kan men genieten van de eindpresentaties door de verschillende (les)groepen van de Jeugdtheaterschool Landgraaf.
Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni vinden de laatste eindpresentaties plaats, deze worden gegeven door de jongerentheatergroepen 4 en 5.

Improvisatie-theater en clownerie-voorstelling

Theater is een breed begrip. De cursisten van de Jeugdtheaterschool Landgraaf maken tijdens hun opleiding kennis met vele theatervormen zoals teksttheater, fysiek theater (clownerie, mime, maskerspel), improvisatie-theater, schaduw-theater, et cetera.
De twee korte voorstellingen die 29 en 30 juni gegeven worden door de jongeren zijn als het ware twee uitersten van elkaar; groep 4 heeft zich voor de presentaties toegelegd op improvisatie-theater en groep 5 brengt een heuse clownerie-voorstelling.

Jongeren-Theater-groep 4: ‘Improvisatie voor dummies’

Groep 4 heeft zich in het laatste blok toegelegd op theatersport. De Lama’s hebben deze theatervorm bekend gemaakt op televisie. Het heet theatersport omdat er twee teams zijn (team rood en team blauw) die om de beurt een korte improvisatie (game) neerzetten. De leukste wint.

Maar winnen is niet het belangrijkste. Spelplezier, open staan voor elkaars suggesties en creativiteit is waar het om gaat. Het spelen én kijken van theatersport levert veel plezier op. De games (spelen) geven structuur en daarom is het een leuke manier om te leren improviseren.
Laat u verrassen door de creativiteit van de cursisten die strijden om uw lach en applaus.

Jongeren-Theater-groep 5: ‘Hello, Goodbye’

De vier jongeren uit groep 5 hebben zich de laatste weken vooral beziggehouden met de theatervormen ‘stil-theater’ en ‘clownerie’.
Als je aan een clown denkt, denk je aan misschien aan de grappige clowns zoals ‘Bassie’ of ‘Pipo de Clown’. Maar…. clowns zijn niet alléén maar grappig (of eng). Ze zijn ook vaak melancholisch, eenzaam, verdrietig, nieuwsgierig en naïef.
Laat u meeslepen in deze mooie wereld van de clownerie tijdens de zelfgemaakte voorstelling ‘Hello, Goodbye’ van lesgroep 5!
Het zal zeker op uw lachspieren werken, maar u kunt er misschien ook een beetje stil van worden.

De presentaties van beide groepen duren ongeveer een half uur.
Tussen de twee presentaties door is een korte pauze gepland.
Het is theater voor (én door) jongeren, maar eigenlijk is iedereen vanaf 8 jaar welkom!

Informatie

  • De entree bedraagt € 5,-
  • Aanvang: 19.30 uur.
  • Reserveren: [email protected] of telefonisch via 045-5310929 (maandag tot en met vrijdag van 10-12 uur).
  • Locatie: Theater Landgraaf, Kerkberg 4, Landgraaf.
  • Meer info: www.theaterlandgraaf.nl