Evaluatie politie-inzet dodelijke aanrijding Mensheggerweg Landgraaf

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

De politie Landgraaf heeft de afgelopen periode evaluatiegesprekken gevoerd met agenten die tijdens Pinkpop zijn ingezet. Dit naar aanleiding van het ernstige ongeval dat op maandag 18 juni op de Mensheggerweg in Landgraaf plaatsvond. Daarbij kwam 1 persoon om het leven en raakten drie anderen zwaargewond.
Tijdens deze gesprekken is een helder beeld ontstaan van het handelen van de politie gedurende de nacht van zondag op maandag.

Geen afwijkende situaties

Politieagenten hebben tijdens hun surveillance rond het evenemententerrein geen situaties waargenomen die afweken van voorgaande jaren. Op basis van de situatie ter plaatse, ervaringen en handelend in de sfeer die bij een festival als Pinkpop hoort, was er voor de agenten geen reden om anders te acteren dan zij hebben gedaan tijdens dit evenement. Vorige edities van het Pinkpop-festival hebben nooit aanleiding gegeven om andere of additionele maatregelen te nemen.

Veel bedrijvigheid

Ten tijde van het ongeval was er op en rond de Mensheggerweg sprake van veel bedrijvigheid. Met name in de richting van de rotonde bij de Einsteinstraat. Van het nabijgelegen campingterrein waren festivalgangers op weg naar huis of naar het station. Een aantal van hen zat daarbij deels op de berm en deels op de weg, waarbij een weghelft volledig vrij bleef. De weg was inmiddels alweer enige tijd vrijgegeven voor alle verkeer. Op basis van de inzichten van nu is er voor de politie vooralsnog geen reden om maatregelen te nemen.

Tekst en bron: Politie.nl

Reacties