Hoofdverdachte zaak Nicky Verstappen bekend maar spoorloos

Foto: Politie

De hoofdverdachte in de zaak naar de dood van Nicky Verstappen is bekend. Het betreft de ‘donor’ van het DNA-materiaal dat in 1998 op het levenloze lichaam van Nicky Verstappen werd aangetroffen.
Dat DNA blijkt afkomstig van de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld; er is een 1-op-1 match gevonden tijdens het verwantschapsonderzoek.

De politie heeft de man nog niet kunnen aanhouden. De verdachte is sinds enkele maanden spoorloos. Vanwege zijn werkzaamheden verbleef Brech veel in Frankrijk. De laatst bekende verblijfplaats was een chalet in de Franse Vogezen. Maar sedert half februari 2018 is er geen contact meer met hem geweest en heeft zijn familie hem als vermist opgegeven.

‘Passant’ in dossier

De man is bij de scouting actief geweest en was ook een tijdlang werkzaam in een kleuterdagverblijf. Ook zou hij in het verleden een keer betrokken zijn geweest bij een zedenincident.
Brech gaf tijdens het DNA-verwantschapsonderzoek meerdere keren geen gehoor aan de herhaaldelijke oproep om zijn DNA af te staan en kreeg zodoende extra belangstelling van het onderzoeksteam. Met nog een extra impuls toen uit een proces-verbaal van de marechaussee, dat enkele uren nadat Nicky Verstappen dood werd aangetroffen was opgemaakt, bleek dat de man al op de hoek van de Groteheiweg/Schinvelderweg in de buurt van de vindplaats was en zo als ‘passant’ in het onderzoek werd geregistreerd. In die hoedanigheid was hij ook al twee keer door de politie gehoord in het onderzoek.

Hulp van publiek gevraagd

Peter R. de Vries sprak tijdens de persconferentie namens de familie.
Hij zei dat nu ook het laatste puzzelstukje in het onderzoek naar de dood van Nicky moet kunnen worden aangelegd. “De man moet zo snel mogelijk worden opgespoord, hij mag de dans niet ontspringen en moet zo snel mogelijk worden berecht. Deze man heeft niet alleen het leven van Nicky kapot gemaakt, maar van de gehele familie Verstappen.”
De familie SMEEKT dan ook iedereen die iets weet over de verblijfplaats van deze man dit zo snel mogelijk te melden bij de politie. Zij willen niets liever dan een antwoord op de vraag die hun al twintig jaar kwelt: “Wat is er in de laatste uren gebeurd met Nicky?” Want zo lang de verdachte niet wordt opgespoord zal die vraag nooit worden beantwoord.