Lezen en schrijven niet voor iedereen even makkelijk

Foto: Letterliefde Parkstad

In Landgraaf wonen ongeveer 4000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Als iemand beter kan lezen en schrijven, worden veel dingen een stuk makkelijker. Denk aan reizen met de trein, de bijsluiter van de medicijnen lezen of die brief van de gemeente.

Laaggeletterdheid

Begin 2018 heeft de gemeente Landgraaf een plan van aanpak laaggeletterdheid vastgesteld. Met als doel dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, de weg vinden naar de activiteiten die gericht zijn op beter kunnen lezen en schrijven.
Landgraaf is lid van het Bondgenootschap voor Geletterdheid Parkstad, een samenwerkingsverband tussen gemeenten, bibliotheken, maatschappelijke organisaties, scholen en bedrijven.

Letterliefde Parkstad

Vanuit dit bondgenootschap is de campagne ‘Letterliefde Parkstad’ opgezet om onder de aandacht te brengen dat lezen en schrijven niet voor iedereen even makkelijk is. Om duidelijk te maken dat niemand zich daarvoor hoeft te schamen. En om te laten zien dat beter leren lezen en schrijven loont.
Kijk op de website www.letterliefdeparkstad.nl voor de campagne.
Daarop staat niet alleen informatie, maar ook leuke filmpjes van mensen die zelf moeite hebben met lezen en schrijven.

Kent u iemand die moeite heeft met lezen of schrijven of heeft u hier zelf moeite mee?
Aarzel dan niet, neem contact op via telefoonnummer 045 – 20 11 314 of email [email protected].