Wie kent deze fietsende tassendief die bejaarde vrouw overviel?

Foto: Politie.nl

De politie vraagt de hulp van het publiek om een straatroof die 3 weken geleden plaatsvond op te lossen.
Op zondagochtend 26 augustus 2018 werd een ouder echtpaar op straat van een tas beroofd door een onbekende man.
Het echtpaar van 83 en 82 jaar parkeerde tussen 08.50 en 09.05 uur hun auto op de Wilhelminastraat in Landgraaf. Toen ze over de straat in de richting van de kerk liepen voor de zondagsmis griste een onbekende jongeman op een fiets de tas van de schouder van de 82-jarige vrouw. De vrouw raakte daarbij gelukkig niet gewond.

Onderzoek

Direct na de straatroof is door agenten gezocht naar de verdachte in de omgeving van de Wilhelminastraat in Landgraaf.
Via een Burgernet is ook een oproep gedaan om mee uit te kijken naar de man op zijn fiets. In de omgeving van de straatroof werd een buurtonderzoek gehouden.

Bewakingsbeelden

Omdat het politieonderzoek tot nu toe geen duidelijkheid geeft over de identiteit van de verdachte van deze straatroof geeft de recherche nu foto’s vrij van de verdachte. Deze foto’s zijn gemaakt met bewakingscamera’s. Hopelijk verschaffen die beelden meer informatie, tips of duidelijkheid over de identiteit van de verdachte.

Op de onderstaande bewakingsbeelden die na de straatroof zijn veiliggesteld is de verdachte en de blauw/grijskleurige herenfiets duidelijk herkenbaar in beeld.
Het is een donkergetinte jongen tussen de 15 en 20 jaar, met een smal postuur. Hij droeg een donkerkleurige jas, beige broek, zwarte pet en opvallend rode schoenen tijdens de straatroof.

Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat het onderzoek mogelijk verder kan helpen, neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Vragen

  • Wie heeft de verdachte zien fietsen?
  • Wie kent of herkent de verdachte op de bewakingsbeelden?
  • Waar is de fiets die de verdachte gebruikte of heeft u meer informatie?
  • Wie kan er meer informatie geven over deze zaak?
  • Wat is de actuele verblijfplaats van de verdachte?
  • Wie kent of herkent de verdachte op de bewakingsbeelden?

Zie 6 foto’s beneden: