CliniClowns bottelen verbeeldingskracht in flesjes WonderWater

Foto: Nikki Schuurman / CliniClowns

De CliniClowns brengen al 25 jaar vrolijkheid en verwondering in het leven van zieke en gehandicapte kinderen. Dat doen ze door echt contact te maken én verbeelding in te zetten. Die verbeelding heeft CliniClowns nu gebotteld in flesjes ‘WonderWater’, zodat iedereen de kracht van verbeelding kan ervaren.
Renate Gerschtanowitz, Nasrdin Dchar en Angela Schijf delen ieder in een persoonlijk luisterverhaal wat de kracht van verbeelding voor hen heeft betekend.

Renate Gerschtanowitz had veel heimwee toen ze in haar tienerjaren als model de wereld rondreisde. Een lieve jongen in een koffietent en een groot glas bijzonder water maakten haar weer blij.”

Over WonderWater

WonderWater is eigenlijk gewoon water. Met een beetje verbeelding wordt het opeens WonderWater. Als je je iets verbeeldt, denken je hersenen namelijk dat het echt gebeurt.[1]
De CliniClowns gebruiken verbeelding om vrolijkheid en verwondering in het leven van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie te brengen. Zo maken ze de situatie lichter en dragelijker.

[1] Naar Mark Mieras, wetenschapsjournalist.

Nasrdin Dchar kreeg lef dankzij WonderWater op het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière. Hij was een jaar of tien toen hij tijdens de finale van de penaltybokaal tegenover de profkeeper van RBC stond. Hij voelde zijn knieën knikken en het zweet stond in zijn handen.”

Iedereen die een flesje WonderWater koopt steunt het werk van CliniClowns én kan zelf ervaren wat verbeelding doet. WonderWater is verkrijgbaar in drie soorten: er is WonderWater waar je blij van wordt, kalm van wordt of waar je lef van krijgt.
De flesjes zijn duurzaam geproduceerd en kunnen worden bijgevuld, want WonderWater werkt – met de nodige verbeelding – steeds opnieuw.
WonderWater is verkrijgbaar in de webshop van CliniClowns (www.cliniclowns.nl/shop) voor 4,95 euro per flesje.
Sinds 4 september zijn de luisterverhalen online te beluisteren.

Angela Schijf vertelt hoe WonderWater haar kalmeerde toen ze op weg was naar de date met de man van haar leven. Een enorme regenbui leek alles te verpesten, maar bracht uiteindelijk ontspanning en lol.”

Credits Henk de Vries / CliniClowns

CliniClowns

CliniClowns zet zich sinds 1992 in voor zieke en gehandicapte kinderen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns ervoor dat deze kinderen weer even kind kunnen zijn. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst.

De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.

Credits: Alinda Roks / CliniClowns