Werkzaamheden Buitenring tussen Landgraaf en Brunssum

Archieffoto aanleg Buitenring
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de Buitenring Parkstad Limburg (N300) op het weggedeelte tussen Landgraaf en Brunssum.
Dit weggedeelte wordt in zijn definitieve vorm van twee keer twee-baans snelweg gebracht. Naar verwachting zal dit aan het einde van vrijdag 2 november in gebruik genomen kunnen worden.
Tevens wordt de tijdelijke verbinding van de Buitenring naar de Rimburgerweg in Brunssum verwijderd en wordt een deel van de Toeristenweg nog van een nieuwe asfaltverharding voorzien.

Afsluiting Buitenring (N300) Reeweg – Rimburgerweg

In verband met deze afrondende werkzaamheden wordt vanaf maandag 29 oktober vóór de ochtendspits tot en met vrijdag 2 november 2018 het reeds opengestelde stuk Buitenring tussen de aansluiting Reeweg in Landgraaf en de Rimburgerweg in Brunssum tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De tijdelijke rijstrookindeling (2×1-rijstrook) op de Buitenring wordt dan omgezet naar de definitieve rijstrookindeling van twee keer twee rijstroken. Ook verwijdert de aannemer dan de tijdelijke verbinding van de Buitenring naar de Rimburgerweg.
Er zijn omleidingsroutes ingesteld, zoals op de bijgevoegde situatietekening aangegeven.
De golfbaan is dan alleen bereikbaar vanuit Brunssum.

Definitieve afsluiting Rimburgerweg

Vanaf het moment dat de Buitenring tussen Landgraaf en Brunssum in definitieve vorm in gebruik is, kunt u tussen de rotonde Avantis in Heerlen en de aansluiting Ganzepool in Brunssum volledig gebruikmaken van de Buitenring. Over de ingebruikname van het resterende stuk Buitenring tussen Brunssum en Nuth komt op korte termijn meer informatie
De Rimburgerweg in Brunssum zal in de nieuwe situatie afgesloten blijven voor doorgaand (vracht)autoverkeer. Dat wordt gerealiseerd door middel van een fysieke afsluiting ter hoogte van de golfbaan. Deze zogenaamde ‘verkeersknip’ kan alleen worden gepasseerd door landbouwverkeer, voetgangers en fietsers.
De golfbaan blijft zowel vanuit Landgraaf als vanuit Brunssum bereikbaar.
Om deze verkeersknip aan te brengen geldt tot en met vrijdag 9 november een rijstrookafzetting met voorrangsregeling op de Rimburgerweg.

Website

De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.
De meest actuele planning en de werkzaamheden aan de weggedeelten buiten Landgraaf vindt u op de website van de Buitenring Parkstad Limburg: www.buitenring.nl.

 

'

Reacties

article
66756
Werkzaamheden Buitenring Parkstad Limburg
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de Buitenring Parkstad Limburg (N300) op
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/66756/werkzaamheden-buitenring-landgraaf-brunssum/
2018-10-25T15:50:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2018/10/25154329/DSC_0166.jpg
Buitenring, Buitenring Parkstad Limburg
Nieuws, Parkstad Limburg