Elle Hollis ‘Artist In Residence’ talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad

Foto: Parkstad Popstad Talent

Elle Hollis mag zich de eerste ‘Artist In Residence’ van Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad noemen. Poppodium NIEUWE NOR maakte dat dinsdagmiddag 30 oktober bekend tijdens de kick-off van het talentenplan voor jonge popmusici in Parkstad.
De 22-jarige Lonneke Zijlstra, zoals Elle Hollis eigenlijk heet, is een veelbelovend popartieste uit Brunssum.
De ‘Artist In Residence’ wordt een jaar lang intensief begeleid door de NIEUWE NOR op basis van een door haar zelf opgesteld toekomstplan.

Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad

Op dinsdagmiddag 30 oktober werd in poppodium NIEUWE NOR het nieuwe Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad gepresenteerd. Een plan waarin provincie, gemeentes, podia en culturele organisaties samenwerken ter stimulering van jonge popmuzikanten in de regio.
Het plan bestaat uit vier stappen, waarbij de laatste stap zich richt op de (door)ontwikkeling van toptalenten uit de regio om ze naar (semi-)professioneel niveau te tillen binnen het Nederlandse popcircuit. Tijdens deze stap wordt een lokale artiest benoemd tot Artist In Residence.
Na een selectie-ronde waarbij artiesten hun toekomstplannen presenteerden aan de programmeurs van de NIEUWE NOR, is Elle Hollis gekozen als eerste Artist In Residence. Zij krijgt het komende jaar de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Zowel op financieel gebied als via begeleiding door professionals.

Veelbelovende popartiest

De jonge Brunssumse Lonneke Zijlstra, bekend als Elle Hollis, is al enkele jaren actief in het Zuid-Limburgse circuit. De 22-jarige geldt als een veelbelovende popartiest en schrijft pakkende popsongs vol frisse, elektronische geluiden. Als songwriter en zangeres deed ze mee aan verschillende wedstrijden voor jonge makers in Limburg, zoals Kunstbende en Popsport.
In 2016 werd haar talent opgemerkt door een van ’s werelds grootste muziek-uitgevers, Warner/Chappell, dat haar onder haar vleugels nam. Inmiddels heeft ze ook getekend bij het label Be Yourself Music en boekingskantoor Dox Dance. In maart 2018 presenteerde ze haar eerste EP met band in de NIEUWE NOR en momenteel treedt ze door heel Nederland op tijdens het festival Popronde.
Als Artist In Residence wordt Elle Hollis het komende jaar intensief begeleid door de NIEUWE NOR om haar verder te helpen haar carrière te verwezenlijken op basis van een door haar zelf opgesteld toekomstplan.

Reacties