Arriva en Provincie Limburg ondersteunen Limburgse jeugd

Vlnr: Anne Hettinga van Arriva Nederland, Ger Koopmans van Provincie Limburg en zwemmer Joeri Verlinden.
Vlnr: Anne Hettinga van Arriva Nederland, Ger Koopmans van Provincie Limburg en zwemmer Joeri Verlinden.
Foto: Harry Heuts

Arriva en de provincie Limburg starten een uniek initiatief: ‘Limburg sponsort Limburg’. Zo gaan Arriva en de Provincie er vanaf 1 januari 2019 samen voor zorgen dat meer kinderen kunnen sporten, op muziekles kunnen of musea kunnen bezoeken.
Op dinsdag 13 november ondertekenden Anne Hettinga, ‘voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, Ger Koopmans, gedeputeerde Provincie Limburg en zwemmer Joeri Verlinden, tevens ambassadeur van ‘Limburg sponsort Limburg, hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend dat ze kunnen sporten of bijvoorbeeld op muziekles kunnen. Met ‘Limburg sponsort Limburg’ gaan Arriva en de Provincie deze kinderen ondersteunen en ervoor zorgen dat ze hun talenten kunnen ontwikkelen.

Ondersteunen provinciale doelen

Arriva gaat vier provinciale doelen ondersteunen, zodat zij op hun beurt weer kinderen kunnen helpen om te sporten en zich te ontwikkelen op het gebied van cultuur.

De vier provinciale doelen zijn:

  • Jeugdfonds Sport Limburg;
  • Jeugdfonds Cultuur Limburg;
  • Topsport Talentenfonds van Topsport Limburg;
  • Stichting Leergeld Limburg.

Anne Hettinga: “We stellen de achterkant van onze ruim 200 bussen in Limburg beschikbaar als exclusieve reclameruimte. We roepen nu zoveel mogelijk bedrijven op om te adverteren op die achterkant van onze bussen. Met de inkomsten daarvan gaan we zoveel mogelijk kinderen helpen. Zo kent ‘Limburg sponsort Limburg’ alleen maar winnaars”.

Joeri Verlinden: “Toen ik in mijn jeugd Pieter van den Hoogenband zag wist ik het zeker, ik wilde wat in het zwemmen bereiken. Mijn grootste plannen waarmaken. Ik kreeg toen zelf de kans om dat te doen. Als je jong bent moet je de kans krijgen om ongeremd, onbeperkt en zorgeloos je passie te volgen. Daarom draag ik dit initiatief een warm hart toe.”

Vervoer voor basisschoolkinderen

Naast het steunen van de vier doelen biedt Arriva ook busvervoer aan kinderen in de groepen 3 tot en met 8. Arriva brengt ze naar geselecteerde sportactiviteiten en naar de drie provinciale musea in Limburg. Vanaf begin 2019 kunnen basisscholen zich hiervoor inschrijven.
Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/limburgsponsortlimburg.

Opbrengst 15e trein ook naar Limburg sponsort Limburg

Naast advertenties op de achterkant van de bussen ‘verkoopt’ Arriva de naam van één van haar treinen aan de hoogste bieder. Iedere organisatie of bedrijf op het gebied van Sport, Cultuur en Natuur kan de treinnaam voor een jaar ‘kopen’. Deze inkomsten komen ook ten goede aan de kinderen. Het idee van de ‘hoogste bieder’ moet passen binnen het ‘bestemmingen’ thema zoals voor de eerdere 14 treinen is toegepast.
Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/15debestemming en breng tot 31 december 2018 je bod uit!

Doe mee!

Arriva en de Provincie Limburg roepen bedrijven en scholen op om mee te doen. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/limburgsponsortlimburg.

Kinderen van basisschool de Avonturijn werden vandaag door Arriva naar een fiets clinic bij het Tom Dumoulin Bike park gebracht.               Foto: Harry Heuts