Zwemcentrum In de Bende in Landgraaf ook open in 2019

Foto: Google Streetview

Tijdens de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe zwembad, waarvoor de voorbereidingen momenteel in volle gang zijn, blijft het oude zwembad In de Bende voorlopig open.
De naast het zwembad gelegen sporthal is onlangs gesloopt en het aanbestedingstraject voor de nieuwbouw is opgestart.
De gemeente verwacht na de bouwvak 2019 te kunnen starten met de feitelijke bouwwerkzaamheden. Die zullen naar verwachting ongeveer een jaar gaan duren.

Zolang het nieuwe zwembad er nog niet is, blijft zwembad In de Bende open en gaan alle activiteiten gewoon door. Mits er zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen.
Alle doelgroepen kunnen dan na realisatie van het nieuwe doelgroepenbad een-op-een overstappen naar de nieuwe locatie.

NIMO

Zwemvereniging NIMO heeft besloten om vanaf 1 december met een deel van hun zwemactiviteiten weer terug te keren naar hun vertrouwde omgeving. Dat is een mooi gegeven voor zwem-minnend Landgraaf. En tevens een positieve afsluiting van de activiteiten rondom het 50-jarig jubileum van Zwemcentrum In de Bende.

Wethouder Freed Janssen is hier erg blij mee. “Zwemvereniging NIMO Landgraaf is een vereniging die hier sinds 1967 haar roots en thuishaven heeft. Een vereniging die in het verleden heeft laten zien wat zij in haar mars heeft. En die ook nu opnieuw laat zien op een goede manier een bijdrage te willen en kunnen leveren aan de zwemsport in de regio. Ik ben dan ook erg blij dat zij hebben besloten om na jarenlange afwezigheid weer naar Landgraaf terug te komen.”