Bouw rijhaltent manege De Kleine Heihof in Landgraaf mag van start gaan

Foto: Rechtbank Limburg

Manege De Kleine Heihof aan de rand van de Brunssummerheide in Landgraaf hoeft niet te wachten met de bouw van een tijdelijke rijhaltent. De voorzieningenrechter sprak vrijdag dat oordeel uit naar aanleiding van het bezwaar van de Stichting Behoud Brunssummerheide. Die stichting vindt dat niet met de bouw van de rijhaltent begonnen mag worden voordat de gemeente over het ingediende bezwaar heeft beslist.

Onvoldoende onderbouwd

De natuurorganisatie heeft in de ogen van de voorzieningenrechter onvoldoende onderbouwd dat de rijhaltent niet in het landschap past en er door de tent verkeersproblemen en grote negatieve gevolgen voor de nabijgelegen natuur en de daarin levende diersoorten zullen ontstaan.

De voorzieningenrechter wees de partijen er wel op dat haar oordeel alleen betrekking heeft op de bouw van de rijhaltent. Dus niet op de vestiging van de manege op die locatie.
Ook wees de rechter er op dat de exploitant de tent weer moet afbreken wanneer later mocht blijken dat de omgevingsvergunning geen stand kan houden.

'

Reacties

article
70599
Bouw rijhaltent manege De Kleine Heihof hoeft niet te wachten
Manege De Kleine Heihof aan de rand van de Brunssummerheide in Landgraaf hoeft niet te
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/70599/bouw-rijhaltent-manege-kleine-heihof-landgraaf-mag-start-gaan/
2018-11-24T13:42:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2018/06/13201144/hamer_rechtbank-e1528913530110.jpg
Nieuws