Illegale tabak aangetroffen in verborgen ruimte in Landgraafse loods

Foto: politie.nl

In een loods aan de Melchersstraat in Landgraaf is in een verborgen ruimte in een loods een opslaglocatie voor illegale tabak aangetroffen. De politie vond in de ruimte tientallen dozen met tabak, deze zijn vandaag in beslag genomen.
Nader onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel tabak er exact is aangetroffen.

Buitengebied en industrieterreinen

De onderzoeken maken deel uit van een actieweek die is gericht op met name het agrarische buitengebied en op industrieterreinen. Dit zijn locaties waar sprake kan zijn van verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit. Gedacht moet worden aan bijvoorbeeld een hennepkwekerij in een afgelegen bedrijfsloods of een productielocatie van synthetische drugs in een schuur van een boerderij. De bezoeken aan de locaties kunnen zowel bestuurlijk als strafrechtelijk van aard zijn. Ook zal de Belastingdienst interventies doen.

Onveiligheid

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf licht de actie van vandaag in zijn gemeente toe: “Criminele activiteiten mengen zich steeds meer in het dagelijks leven. Dat leidt tot onveiligheid voor onze inwoners en samenleving. Daartegen strijden we. We hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak en deze heeft nu geleid tot deze succesvolle opsporing.”

Zuid-Nederland

De aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een gezamenlijke inspanning. Om de georganiseerde misdaad echt te raken, moeten betrokken partners als één overheid samenwerken met burgers en ondernemers. Daarom vinden er deze week onder meer bestuurlijke controles plaats door verschillende gemeenten in Zuid-Nederland en zullen politie en het Openbaar Ministerie daar waar nodig strafrechtelijke interventies plegen.

De controles worden in Limburg van afgelopen maandag tot en met komende donderdag uitgevoerd.
De politie maakt tegen het einde van donderdagmiddag de strafrechtelijke resultaten bekend, waar nodig doet zij dat al tussentijds.
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bestuurlijke resultaten.

'

Reacties

article
71284
Illegale tabak in verborgen ruimte in loods
In een loods aan de Melchersstraat in Landgraaf is in een verborgen ruimte in een
https://landgraaf.nieuws.nl/nieuws/71284/illegale-tabak-aangetroffen/
2018-12-05T18:39:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/184/2018/12/05183647/politielint-facebook-politie-eindhoven.jpg
illegale tabak, politieonderzoek
Gemeente, Nieuws