Doe ook mee! Drink na de feestdagen 30 of 40 dagen geen alcohol!

Foto: IkPas

Heeft u al eens overwogen om een tijdje niet te drinken? Ga dan nu samen met duizenden anderen de uitdaging aan en zet jouw alcoholgebruik 30 of 40 dagen lang op pauze!
In 2019 kun je in twee periodes meedoen aan IkPas: op 1 januari (30 dagen) of op 6 maart (40 dagen).

Voordelen

Landelijk onderzoek laat zien dat meedoen aan IkPas veel voordelen heeft. Het scheelt niet alleen geld, deelnemers voelen zich ook fitter, slapen beter en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder te alcohol drinken dan ervoor.

IkPas in Parkstad

Mondriaan GGZ is de kartrekker van IkPas in Zuid-Limburg. Ze doen dit omdat zij er zijn voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg en IkPas kan daar een stevige bijdrage aan leveren. Alcoholgebruik is immers een van de factoren die een invloed kunnen hebben op onder andere je stemming.
Uit onderzoek blijkt ook dat regelmatig alcoholgebruik kan leiden tot depressieve klachten of gezondheidsklachten (zoals slaapproblemen, hoge bloeddruk, maag-darmklachten, vermoeidheid).

Mondriaan doet het niet alleen, maar met meerdere enthousiaste partijen.
Alle 18 Zuid-Limburgse gemeenten dragen IkPas een warm hart toe en hopen dat er meer bewustzijn ontstaat over alle gewoonten die wij kennen rondom alcoholgebruik. De gemeenten willen zoveel mogelijk inwoners inspireren om samen met hen de IkPas periode aan te gaan.
De GGD Zuid-Limburg doet mee om de omgeving van jongeren zo verantwoord mogelijk in te richten als het om alcohol gaat. Dit betekent onder andere dat volwassenen zelf ook bewust moeten worden van hun eigen alcoholgebruik en de rol van alcohol in hun leven.
De kinderartsen van het MUMC+Maastricht en het Zuyderland doen mee omdat zij bezorgd zijn. Nog steeds zijn er veel ouders die alcohol toestaan onder de 18 jaar en daar zien zij op hun afdeling regelmatig de gevolgen van.

Inschrijven

Inschrijven voor de 30 dagen actie kan op www.ikpas.nl. De inschrijving voor de 40 dagen actie opent op 31 januari.
Door jezelf in te schrijven, vergroot je de kans dat je het volhoudt. Je kunt dan advies krijgen van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen.

Ook kun je via de website het bekende IkPas polsbandje aanvragen, zodat iedereen kan zien dat je meedoet.
Daarnaast kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en op Instagram (ikpasnl).

Reacties