Duurzaamheidstraject voor de jeugd op Landgraafse basisscholen

Juffrouw Lionne Logister van groep 6a van OBS de Speurneus ontvangt de cheque van wethouder Freed Janssen.
Juffrouw Lionne Logister van groep 6a van OBS de Speurneus ontvangt de cheque van wethouder Freed Janssen.
Foto: Gemeente Landgraaf

De jeugd heeft, net als duurzame energie, de toekomst. Jonge inwoners kunnen als vliegwiel fungeren voor bewustwording en gedragsverandering. Kinderen voelen zich vaak meer verbonden met de natuur en onze aarde dan volwassenen, ze zijn puur en enthousiast.

Duurzaamheidstraject

Om bewustwording onder de jeugd te creëren heeft de gemeente Landgraaf, in samenwerking met het Continium uit Kerkrade, voor alle groepen 6 en 8 van de Landgraafse basisscholen een duurzaamheidstraject bedacht.
Het project biedt een unieke informele leeromgeving met vele educatieve mogelijkheden op het gebied van wetenschap en techniek, duurzaamheid, erfgoed, innovatie en creativiteit.

Winnaar projectopdracht

Eén van de projectopdrachten van de groepen 6 was het ontwerpen van een duurzaamheidsidee.
Onlangs vond er op alle scholen een jurering plaats en presenteerde iedere groep zijn eigen duurzaamheidsidee.
Er was veel energie gestopt in creatief uitgevoerde, duurzame projecten in de vorm van bijvoorbeeld een maquette, presentatie of een geknutselde innovatieve oplossing. Elke groep mag trots zijn op het eindresultaat.

Vorige week werd de winnaar bekendgemaakt: groep 6a van OBS de Speurneus. De groep kreeg in het bijzijn van wethouder Freed Janssen een cheque overhandigd ter waarde van € 200,-. Die zal  een duurzame invulling moeten gaan krijgen.