Groenwerkzaamheden onder hoogspanningsverbinding Melchersstraat

Foto: Landgraaf.nieuws.nl

In de week van 25 februari voert de gemeente, in opdracht van hoogspanningsnetbeheerder TenneT, snoei- en kapwerkzaamheden uit in de groenstrook langs de Melchersstraat.
Dat is nodig om de veiligheid van de hoogspanningsverbinding te kunnen blijven garanderen.
Het kan zijn dat tijdens de werkzaamheden een deel van de rijbaan afgezet moet worden; alleen als dat nodig is voor de verkeersveiligheid. Verkeersregelaars bieden dan ondersteuning bij de doorstroming van het verkeer.

TenneT

TenneT is de bij de wet aangewezen beheerder van het Nederlandse hoogspanningsnet. Zij zorgen ervoor dat de veiligheid gegarandeerd is en dat u voorzien wordt van elektriciteit.
Bij hun jaarlijkse controle merkten ze op dat de beplanting onder de hoogspanningsverbinding Beersdal-Terwinselen, waar ook het Landgraafse gedeelte langs de Melchersstraat in valt, te hoog wordt. Daarom werd om onderhoud gevraagd, zodat zij de veiligheid kunnen blijven garanderen. De gemeente gaat deze groenwerkzaamheden nu uitvoeren in opdracht van TenneT.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het machinaal verwijderen van hakhout (struiken en kleine bomen).
De betreffende strook van ongeveer 25 meter breed bevindt zich onder de hoogspanningsleidingen tussen het Kisselsvoetpad en het spoorviaduct ter hoogte van de Leenstraat. Ter hoogte van het spoorviaduct worden ook enkele grotere bomen verwijderd.
Waar het kan probeert de gemeente ongeveer 15% van de beplanting te handhaven. Dat zorgt ervoor dat in de gerooide strook weer licht en ruimte wordt gecreƫerd voor natuurlijke aanwas van gras en kruiden. Dit komt de biodiversiteit ten goede, vooral voor bijen en vlinders.

Stichting Bosbeheer Landgraaf

Buiten deze werkzaamheden voert de Stichting Bosbeheer Landgraaf in het achter gelegen Kisselsbos reguliere onderhoudswerkzaamheden uit.

Vragen?

Mocht u vragen hierover hebben neem dan contact op met de ‘opzichter groen’ van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Landgraaf. Dat kan telefonisch via nummer 14 045. De opzichter is op maandagochtend, dinsdagochtend, woensdag, donderdagochtend en vrijdag bereikbaar.

Reacties