Carnaval in het Burgerhoes Landgraaf

Foto:

Carnaval nadert met rasse schreden. In een feestelijk versierd Burgerhoes kunt u foto’s bewonderen van alle stadsprinsen- en prinsessen sinds 1982.
Wat is er in het Burgerhoes nog meer te doen? Onderstaand een overzicht.

In verband met (de voorbereidingen voor) de carnavalsactiviteiten is het Burgerhoes op donderdag 28 februari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart alleen te bereiken via de ingang aan het Raadhuisplein.

Donderdag 28 februari, ontvangst Koetsche Grüskes

Het gemeentebestuur ontvangt stadsprinses Linda I en C.V. de Spinneköpkes voor het stadsprinsesontbijt in het Burgerhoes. Tegen de klok van 11.00 uur komen de Koetsche Grüskes uit de Groenstraat naar het Burgerhoes waarbij u van harte welkom bent in de Pinkpopzaal.
Daarna vervolgen zij hun tocht door de regio op ‘zoek’ naar hun mannen.

Vrijdag 1 maart, ontvangst Blauw Sjuut

Rond 13.45 uur meert de Blauw Sjuut aan bij het Burgerhoes en zal het college de herauten van de Limburgse carnaval met alle egards ontvangen, ook hierbij bent u van harte welkom!

Zaterdag 2 maart, sleuteloverdracht

Stadsprinses Linda I neemt deel aan de kindercarnavalsoptocht die eindigt bij het Burgerhoes. Daar ontvangt zij, uit handen van burgemeester Raymond Vlecken, de stadssleutel. Zo neemt zij symbolisch de heerschappij over Landgraaf tijdens de drie dolle dagen over. Het wordt een spetterend feest en ook daarbij bent u natuurlijk van harte welkom.

Overige activiteiten

Vertegenwoordigers van het college vereren op carnavalszondag de optocht van Ubach over Worms en op carnavalsdinsdag de Landgraaf Optocht met een bezoek.
Op maandagochtend vindt in Brokkelze (Rimburg) de uitreiking plaats van de vergulde Wespel.

Ontvangst van de Blauw Sjuut               Foto: gemeente Landgraaf