Voorbeschouwing amateurvoetbal regio Parkstad

Foto: CCO Public Domain

De competities in het amateurvoetbal seizoen 2016-2017 naderen de ontknoping, de verenigingen bereiden zich voor op een spannende eindfase.
Dit weekend, op 15 en 17 april, wordt een aantal inhaalwedstrijden gespeeld waarin verenigingen belangrijke stappen kunnen zetten.

Hoofdklasse B:

Groene Ster, de nummer 15 op de ranglijst, gaat op bezoek bij nummer 11 DESO.
Bij winst passeert Groene Ster zowel EHC als Chevremont op de ranglijst en schuift op naar plaats 13. Maar ook tegenstander DESO heeft de punten dit weekeinde hard nodig omdat zij eveneens nog in de gevarenzone verkeren.

2e Klasse G:

Zaterdag 15 april ontvangt de nummer laatst UOW`02 de voetbalvereniging Heer. Bij winst verlost UOW`02 zich van de rode lantaarn en wordt RVU hekkensluiter. UOW`02 vindt dan aansluiting bij Sporting Heerlen met maar één punt verschil. De mannen van trainer Wim Zagar weten dus wat hen te doen staat.

3e Klasse A:

In deze klasse is het zowel aan de boven- als aan de onderkant spannend.
Nummer twee op de ranglijst, SVN Landgraaf, heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper Sportclub`25, en zes punten achterstand. Zaterdag komt Voerendaal bij SVN op bezoek en bij winst pakt SVN niet alleen drie punten waarmee het dichter naar de koploper toeschuift, maar zijn dan ook zeker van de tweede periodetitel. En mocht SVN er maandag ook tegen het op bezoek komende BMR in slagen om dat duel winnend af te sluiten, dan komt de ploeg uit Nieuwenhagen qua wedstrijdpunten op gelijke hoogte met koploper Sportclub`25.

Ook Voerendaal speelt dit weekend twee inhaalwedstrijden. Op zaterdag dus op bezoek bij SVN Landgraaf, en op maandag ontvangen zij Simpelveld. Gezien de stand op de ranglijst is er voor Voerendaal maar één remedie: winnen om uit de onderste regionen weg te komen.

Datzelfde geldt voor VV Hellas. Ook de club uit Klimmen moet dit weekend tweemaal aan de bak. Zaterdag thuis tegen hekkensluiter Schimmert, en maandag uit naar de nummer drie van de ranglijst SCM. Twee maal winst betekent voor VV Hellas goed opschuiven naar de middenmoot.

4e Klasse B:

De kampioen in deze klasse is zo goed als zeker al bekend. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat koploper De Leeuw 9 punten voor op nummer twee RKHBS. Daaronder knokken diverse ploegen voor de promotieplaatsen.
Zaterdag is een treffen in Eys tussen de nummer 3, de plaatselijke trots Zwart Wit`19, en Weltania dat plek 4 op de ranglijst bezet.
Onderin komt Sylvia bij RKTSV op bezoek, en op maandag gaat RKTSV naar Kakertse Boys. Nummer voorlaatst van de ranglijst, Haanrade, voetbalt maandag een inhaalwedstrijd bij WDZ.

5e Klasse B:

Bovenin in deze klasse is het enorm spannend. Maar liefst 4 ploegen maken nog kans op het kampioenschap:

  • KVC Oranje, 21 gespeeld – 48 punten;
  • SV Brunssum, 21 gespeeld – 46 punten;
  • Eikenderveld, 20 gespeeld – 43 punten;
  • Jabeek, 19 gespeeld – 41 punten.

Komend paasweekend speelt van die vier koplopers alleen Jabeek twee inhaalwedstrijden. Op zaterdag thuis tegen Amstenrade, en op maandag thuis tegen Abdissenbosch. Als het de Jabekenaren lukt om uit beide wedstrijden het maximaal aantal punten te halen, dan schuiven ze door naar plaats twee op de ranglijst met dan nog maar één punt achterstand op koploper KVC Oranje.

Klik hier voor de standen en alle inhaalwedstrijden van dit Paasweekeinde in de regio Parkstad.

Tekst: Hein Smith