‘Villa Musica’ van Ensemble Zuiderwind zaterdag in Theater Landgraaf

Foto: Theater Landgraaf

Zaterdag 13 mei speelt het blazersensemble Zuiderwind de avontuurlijke muziekvoorstelling ‘Villa Musica’ in Theater Landgraaf. Een leerzame, maar vooral leuke muziekvoorstelling voor iedereen vanaf 6 tot en met 12 jaar.

Het vorige seizoen presenteerde Ensemble Zuiderwind met succes het muzieksprookje ‘Peter en de wolf’ in Theater Landgraaf. Dit seizoen is het ensemble gelukkig wéér van de partij met hun nieuwe productie ‘Villa Musica’.

Villa Musica

Villa Musica is een muzikaal verhaal over het leven van muzieknoten. Mevrouwtje Si, Neefje Do en oude dame Mi, ze leven allemaal samen in een groot, hoog huis en beleven de spannendste avonturen.

Review Villa Musica in Maaseik: directrice van de lagere school: “Je kan je geen betere notenleerles wensen. Dit blijft de kinderen hun hele leven bij.”

De muziekvoorstelling is gebaseerd op het werk ‘Residentie Musica’ van Jan Coeck en hun muzikale avontuur start met de Zuiderwind Ouverture, gecomponeerd door Gregory Ksiondzyk.

Het blaaskwintet Zuiderwind bestaat uit vijf enthousiaste professionele muzikanten:

  • Dwarsfluit – Astrid Handels
  • Hobo – Dorien Schrooten
  • Klarinet – Michèlle Geerlings
  • Hoorn – Txemi Etxebarria
  • Fagot – Inge Peters

In deze voorstelling werkt het ensemble bovendien samen met sopraan/verteller Aline Lermytte.

Zuiderwind enthousiasmeert graag kinderen en jongeren met kunsteducatieprojecten zoals ‘Villa Musica!’ en ‘Peter en de Wolf’.
Trakteer je (klein)kind op de muziek van Ensemble Zuiderwind. De kinderen kunnen de verschillende instrumenten zien en koppelen dit visuele plaatje aan wat ze horen.
Muziek verbindt, het is goed voor de ontwikkeling, van muziek word je blij én het is vooral leuk om samen bezig te zijn.

Informatie

De voorstelling in Theater Landgraaf begint om 19.00 uur.
De entree bedraagt €8,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.
Reserveren: [email protected] / tel. 045-5310929

Aan de voorstelling is een kleurwedstrijd verbonden (hier te downloaden). Lever de kleurplaat vóór de voorstelling in. Direct na de voorstelling wordt de winnaar bekend gemaakt.

Een audio-fragment: