‘Mondiale fietstocht’ met aandacht voor betere en duurzame wereld

Foto: CC0 Creative Commons

HeerlenMondiaal organiseert dit jaar voor de vierde keer een mondiale fietstocht, met bezoeken aan plaatsen waar aandacht is voor een betere en duurzame wereld. Daarbij wordt ook het Consuminderhuis in Landgraaf bezocht.
De circa 25 kilometer lange tocht vindt plaats op zaterdag 14 oktober. Vertrek om 10 uur vanaf het Pancratiusplein in Heerlen, terugkomst op het plein is verwacht rond de klok van 15 uur.

De volgende halteplaatsen worden aangedaan:

PLUS Heerlerbaan

De Plusmarkten in Parkstad hebben het initiatief genomen om van Parkstad een Fairtrade-regio te maken. Bij de Plus in Heerlerbaan kijken de deelnemers welke Fairtrade producten ze verkopen en praten ze met de manager over zijn kijk op eerlijke en duurzame handel. Een voorproefje op de komende Fairtrade-week van 28 oktober tot en met 5 november.

Andreasparochie

In de Andreasparochie op Heerlerbaan is veel aandacht voor mondiale problemen. Zo zijn er een Wereldwinkel, een project in Sierra Leone en activiteiten met asielzoekers in het AZC. Er is ook veel aandacht voor armoede in Nederland. Rob Pauls vertelt over wat de parochie doet en graag zou willen doen. Vervolgens is er een korte rondleiding door de kerk.

Consuminderhuis Parkstad in Landgraaf

Niet alleen in crisistijd maar ook in betere tijden hoeft weinig geld geen armoede te betekenen. In het Consuminderhuis Parkstad in Landgraaf kun je leren meer te doen met minder, je kwaliteiten te ontwikkelen, goed om te gaan met het milieu en de aarde, duurzaamheid en hergebruik.
Op 1 juni 2017 kreeg het Consuminderhuis de Doctor Poelsprijs, die is ingesteld door het Limburgs Diaconaal Fonds. De deelnemers aan de fietstocht krijgen een uiteenzetting over de werkwijze van het Consuminderhuis en een rondleiding.

Wil je mee fietsen, geef je dan op bij Frank Rochette ([email protected]).
Koffie en thee krijgen we onderweg, maar neem eventueel wat te eten mee.
Meer informatie bij Rens Trimp ([email protected]).

  • Fietstocht HeerlenMondiaal
  • Start: 10.00 uur Pancratiusplein, Heerlen-centrum
  • Einde: ± 15.00 uur.