Zaterdag plantdag levensbomen in Bert Janssenpark

Illustratieve foto
Foto: Pixabay

Op zaterdag 28 september vindt in het Bert Janssenpark nabij de Veeweg in Landgraaf vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur de feestelijke plantdag plaats van het levensbomenbos.
Om 12.30 uur onthult wethouder Freed Janssen (Beheer Openbare Ruimte) een speciaal voor het levensbomenbos ontworpen bord.

Inwoners van Landgraaf konden inschrijven voor de adoptie van één van de 36 levensbomen. De aanvankelijk in maart dit jaar geplande plantdag kon vanwege de natte weersomstandigheden helaas niet doorgaan. Nu kunnen de schoppen gelukkig wél de grond in.

Bomen

De inwoners van Landgraaf die een boom hebben geadopteerd, vervolmaken die dag de aanplant van hun boom. Negen eiken, negen lindes, negen zoete kersen en negen Japanse honingbomen vullen het levensbomenbos en houden de herinnering aan een voor hen speciale gebeurtenis of persoon levend. Het onthulde bord met plattegrond bij het bos vermeldt de namen voor wie de boom geadopteerd is. Aan de bomen komen kaartjes met teksten, spreuken van de adoptanten.
De gemeente beheert de bomen. Bij onverhoopt verlies van de boom in de eerste 5 jaren na aanplant vervangt de gemeente de boom.

Levensbomenbos

Het levensbomenbos maakt deel uit van het Bert Janssenpark, dat vernoemd is naar de overleden oud-burgemeester van Landgraaf.
Het Bert Janssenpark is de groene verbinding tussen de buurten Abdissenbosch, Namiddagse Driessen en Parkheide.
Centraal in het park liggen enkele wandelpaden die de gebieden eromheen verbinden. Rondom de reeds geplante Bert Janssenboom en iets verderop in het park ontstaat nu het levensbomenbos.

Reacties