Korotaev, geldschieter van Roda JC, zit al maanden in de cel

Foto: Roda JC

Aleksei Korotaev, de nieuwe geldschieter van Roda JC Kerkrade, zit al sinds 10 februari vast in een cel in Dubai. Volgens een bericht in de Telegraaf zou hij een ongedekte cheque hebben uitgeschreven, een strafbaar feit in Dubai. Daardoor zouden ook al zijn bezittingen zijn bevroren.

Opgepakt

Enkele dagen nadat hij in Kerkrade nog zijn verwachting had uitgesproken dat Roda JC weer een voetbalrol van betekenis zou gaan spelen en zelfs het meespelen in de Champions League tot de mogelijkheden moest kunnen behoren, werd de Russische zakenman op Dubai International Airport opgepakt. Waarmee in ieder geval de prangende vraag in Kerkrade “Waarom heeft hij zoveel afstand genomen?” beantwoord lijkt.

Misverstand

Volgens het beleggingsbedrijf van Korotaev in Dubai, AK Investment, heeft de arrestatie niets te maken met fraude of met zijn betalingen aan Roda JC. Wellicht is Korotaev slachtoffer geworden van ‘een misverstand of erger: een opzetje’. Er gaan geruchten dat een groep beleggers nog miljoenen van de Rus tegoed zou hebben. Zij zouden bang zijn dat Korotaev een deel van dat geld in de Kerkraadse club heeft geïnvesteerd.