VV Schaesberg zondag al aan de bak voor promotie naar Hoofdklasse

Foto:

De theoretische kans dat VV Schaesberg volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt is iets gestegen. In eerste instantie zouden drie teams uit Poule 4 van de degradatie-/promotieregeling gaan strijden om een ronde verder te komen, maar het dit seizoen in de hoofdklasse uitkomende VV Gestel besloot vrijwillig te degraderen naar de eerste klasse en af te zien van meespelen in deze regeling.

VV Gestel

Bij VV Gestel waren de laatste weken, vanwege een verslechterde financiële toestand, nog maar enkele spelers van het eerste elftal over en verloren de Eindhovenaren de laatste 5 wedstrijden op rij waarbij ze liefst 38 tegendoelpunten te incasseren kregen.

VV Schaesberg – Nieuw Buinen

Nu gaan alleen VV Schaesberg en Nieuw Buinen in twee duels onderling uitmaken wie als winnaar van Poule 4 uit de bus komt. Die winnaar maakt dan tegen de winnaar van Poule 3 middels een uit- én thuiswedstrijd uit wie volgend seizoen in de Hoofdklasse mag uitkomen.

De eerste confrontatie tussen beide teams is aanstaande zondag, 21 mei, op sportpark Strijthagen aan de Hofstraat 5 in Landgraaf. Aanvang zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Voor de return tegen Nieuw Buinen wacht VV Schaesberg overigens een pittige (bus)reis, Nieuw Buinen ligt vlakbij Stadskanaal aan de Drentse kant van de provinciegrens met Groningen.