Wilhelminaberg, parkeerplaatsen en JOP Sportpark Strijthagen weer open

Sinds afgelopen dinsdag zijn de Wilhelminaberg en de parkeerplaatsen, inclusief de JOP, bij Sportpark Strijthagen weer open.

Wilhelminaberg

Het gebied Wilhelminaberg is sinds 29 maart afgesloten omdat er door de drukte, met name bovenaan de trappen en berg, geen veilige afstand tot elkaar gehouden kon worden.
Vandaag heeft de voorzitter van de VRZL, mevrouw Penn-te Strake, op verzoek van burgemeester Raymond Vlecken, het intrekkingsbesluit getekend.
De reden voor openstelling is dat de maatregelen rondom corona zijn versoepeld.
Daarnaast bespeurt de gemeente bij haar inwoners een grote behoefte om te kunnen bewegen, recreëren en sporten. Daaraan wil de gemeente Landgraaf, nu dit mogelijk is door de versoepelde maatregelen, ook tegemoetkomen.

Parkeren Wilhelminaberg

Probeer zoveel mogelijk de auto thuis te laten als u naar de Wilhelminaberg komt in verband met de parkeerdrukte. Parkeren mag alleen binnen de vakken en daar wordt streng op gecontroleerd. Hulpdiensten kunnen namelijk niet langs als er buiten de vakken geparkeerd wordt.

Parkeerplaatsen en JOP Sportpark Strijthagen

De parkeerplaatsen en de JOP bij Sportpark Strijthagen zijn sinds 20 mei afgesloten omdat er grote groepen mensen bij elkaar kwamen die geen veilige afstand tot elkaar hielden.
Nu er meer ruimte is gekomen om elkaar te ontmoeten, gaat dit gebied weer open.
Dat is met name goed nieuws voor de ouders die hun kinderen naar school brengen, en de recreatieve gebruikers van dit gebied.

Vermijd drukte en houd afstand

Er geldt nog steeds: vermijd drukte en houd 1,5 m afstand.
De gemeente blijft een dringend beroep doen op uw eigen verantwoordelijkheid.
Als de drukte te groot wordt (waardoor er geen veilige afstand gehouden kan worden) dan kunnen de gebieden weer afgesloten worden.

Reacties

Cookieinstellingen