Snelweg A79 richting Heerlen langer afgesloten voor verkeer

Foto:

De snelweg A79 Heerlen – Maastricht blijft tussen oprit Hulsberg en knooppunt Kunderberg minimaal een week langer afgesloten dan gepland. De weg zou eigenlijk vanaf zondag 16 mei 2021 weer open gaan voor verkeer.

Het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen heeft vertraging opgelopen nadat er schade is geconstateerd aan viaduct Kunderberg in Voerendaal.
Bouwverkeer kan pas weer over het viaduct richting Heerlen om het werk te hervatten en af te ronden nadat er een ondersteuningsconstructie aangebracht is.

Ondersteuningsconstructie

Het voorstel voor de ondersteuningsconstructie wordt deze week verder uitgewerkt. In het weekend van 15 en 16 mei 2021 kan naar verwachting gestart worden met de realisatie ervan. Als de ondersteuningsconstructie aangebracht is, wordt het groot onderhoud aan de A79 vanaf Hulsberg richting Heerlen hervat en afgerond.

7 tot 12 dagen vertraging

De uitloop van de planning bedraagt minimaal 7 en maximaal 12 dagen. Na het weekend van 15 en 16 mei 2021 zal er meer duidelijkheid zijn over de exacte termijn waarmee de planning uitloopt.
Rijkswaterstaat informeert weggebruikers en omgeving over de voortgang van de werkzaamheden en de uiteindelijke termijn van vertraging.
De twee geplande afsluitingen in het kader van het groot onderhoud A79 richting Maastricht blijven voorlopig ongewijzigd.

Afsluiting A79

De A79 is afgesloten tussen oprit (4) Hulsberg en knooppunt Kunderberg (richting Heerlen) op de volgende locaties:

  • oprit A79 Hulsberg (4);
  • af- en oprit A79 Klimmen (5);
  • afrit A79 Voerendaal (6).

Weggebruikers dienen rekening te houden met een omleiding en extra reistijd van zo’n 15 minuten.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Maastricht richting Voerendaal en Heerlen wordt omgeleid via de A2 en de A76.
Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
Gele borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.