Geslaagde publieksmanifestatie ‘Op de Buitenring’

Foto: Buitenring Parkstad Limburg

Op zondag 30 september 2018 vond de publieksmanifestatie ‘Op de Buitenring’ plaats. Ruim 8.000 belangstellenden renden, wandelden en fietsten op de laatste septemberdag over zo’n 10 kilometer van de Buitenring Parkstad Limburg.

Buitenring

De Buitenring is bijna klaar en dat wilden de Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg en IBA Parkstad niet zo maar voorbij laten gaan. Daarom organiseerden zij de publieksmanifestatie ‘Op de Buitenring’.
Zo’n 10 kilometer van de Buitenring tussen de Schuureikenweg (Hoensbroek) en de Mijnsteenberg (Brunssum) werd die dag omgetoverd tot hardloop-, wandel- en fietsparcours. Een unieke manier om alvast een kijkje te nemen op deze nieuwe autoweg.

Het was een stralende dag en de belangstelling was groot. Gedeputeerde Eric Geurts: “De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de Buitenring. Dit heeft ook veel betekend voor de inwoners van Parkstad. Nu de weg bijna klaar is, wilden we dit samen met de omgeving vieren in de vorm van deze publieksmanifestatie. Het is fijn om te zien dat er zo veel animo voor was. We kunnen spreken van een geslaagde dag!”

Enthousiast

Ook de bezoekers waren zeer enthousiast. “Geweldig deze autoloze zondag”, “unieke kans om op deze weg te hardlopen en te fietsen” en “in één woord geweldig!” waren enkele reacties.

In de ochtend stond de IBA Leisure Run op het programma waar zo’n 1.000 hardlopers aan hebben deelgenomen. Kelly Regterschot (IBA Parkstad) opende de ochtend met het startschot voor de halve marathon.
In de middag stond recreatief wandelen en fietsen op het programma. Gouverneur Theo Bovens gaf het startsein voor het middagprogramma, waarna gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Charles Claessens (Stadsregio Parkstad Limburg) als eersten over het tracé fietsten.

V.l.n.r.: Wethouder Charles Claessens (Stadsregio Parkstad Limburg), gedeputeerde Eric Geurts en Gouverneur Theo Bovens.